Termeni si conditii

Termenii si conditiile de pe aceasta pagina stabilesc termenii legali care se aplica utilizarii de catre dumneavoastra a site-ului www.optiterra.ro si se vor aplica tuturor vanzarilor de produse de pe site.

Termenii si conditiile de pe aceasta pagina se completeaza cu restul termenilor si conditiilor de pe website dar si cu legislatia romaneasca in vigoare. Folosirea acestui site implica acceptarea tuturor termenilor si conditiilor specificati pe pagina web. Ne rezervam dreptul de a modifica termenii si conditiile fara o notificare prealabila.

1) Urmatorii termeni se interpreteaza astfel:

optiterra.ro – platforma de tip magazin online si marketplace, detinuta de OPTITERRA SRL, persoana juridica de nationalitate romana, cu Cod Unic de Inregistrare 37194089, nr. reg. com: J22/554/2017

FURNIZOR/VANZATOR – orice persoana juridica ce isi comercializeaza produsele prin intermediul optiterra.ro

CLIENT – poate fi orice persoane fizica care are peste 18 ani sau o persoana juridica ce isi face un cont pe optiterra.ro si plaseaza o comanda, care este confirmata ulterior de Furnizor

UTILIZATOR – orice persoana cu varsta de peste 18 ani care navigheaza pe optiterra.ro, chiar daca nu plaseaza nici o comanda

CONTRACT – orice comanda plasata echivaleaza cu un contract de vanzare cumparare, dupa ce comanda este acceptata de Furnizori

Atunci cand termenii de mai sus sunt folositi pe optiterra.ro, au semnificatia data mai sus. Puteti identifica acesti termeni definiti anterior prin faptul ca incep cu majuscule. Cand ne referim la “noi”, intelegem Optiterra.

2) Termeni generali

Optiterra este un magazin online de tip marketplace, detinut de OPTITERRA SRL. Pretul produselor se poate schimba fara o notificare prealabila a Utilizatorilor. Odata plasata si confirmata o comanda, pretul final al acesteia nu se mai poate modifica fata de Clientul care a plasat comanda respectiva.

Notificarea primita de catre client, imediat dupa efectuarea comenzii are rol de informare si nu reprezinta confirmarea acesteia. Aceasta notificare se poate face electronic (email) sau telefonic.

Pretul de vanzare al produselor este cel afisat pe optiterra.ro. Acesta contine toate taxele, cu exceptia taxelor de curierat. El poate fi modificat oricand, fara o notificare prealabila. Clientii vor plati mereu preturile existente pe site la momentul plasarii produselor.

3) Continutul site-ului

Informatiile prezentate pe site (text, grafica, logo-uri, pictograme de butoane, imagini, clipuri video etc) nu pot fi folosite decat in scopul informarii Utilizatorilor si Clientilor optiterra.ro. Acestea nu pot fi folosite in alte scopuri fara acordul scris al Optiterra. Informatiile pot fi reproduse prin tiparire numai pentru uz personal. Acestea nu pot fi reproduse, distribuite sau transmise altei persoane sau incorporate in orice fel de document sau material.

Fotografiile realizate sau editate de Optiterra nu pot fi preluate sau utilizate in nici un scop de terte parti, fara acordul scris al Optiterra.

Folosirea fara drept a acestor informatii (continut) atrage raspunderea juridica, de natura civila sau penala, dupa caz. Nu se pot extrage sau refolosi in mod sistematic parti din site sau continut, fara acordul scris al Optiterra.

Descrierile produselor sunt realizate de catre Furnizori. Acestia isi asuma veridicitatea informatiilor.

Optiterra nu se face responsabil pentru posibilele diferente de culori intre cele afisate pe monitorul/ dispozitivul Clientilor/Utilizatorilor si cea a produselor.

4) Despre frauda

Va fi considerata tentativa de frauda orice incercare a unei persoane de a accesa datele personale ale unui utilizator, de a modifica continutul site-ului optiterra.ro sau de a afecta performantele server-ului pe care ruleaza site-ul.

Va fi considerata frauda orice accesare nelegitima a datelor personale ale unui utilizator, modificarea neautorizata a site-ului optiterra.ro sau afectarea performantelor server-ului pe care ruleaza site-ul.

Fraudele si tentativele de frauda vor fi pedepsite potrivit legislatiei penale in vigoare, iar partile prejudiciate pot cere in instanta repararea prejudiciilor morale sau pecuniare, dupa caz.

5) Despre comenzi si plata

Clientul poate efectua comenzi pe site, prin adaugarea produselor dorite in cosul de cumparaturi. Pentru a finaliza comanda, acesta trebuie sa completeze corect si integral datele necesare livrarii.

Inainte de a finaliza comanda, Clientul va trebui sa aleaga metoda de plata. Prin plasarea comenzii, Clientul se obliga sa furnizeze toate datele necesare livrarii produselor comandate si sa efectueze plata, care este compusa din pretul total al produselor comandate + taxa de livrare prin firma de curierat.

Dupa ce notificam Clientul despre livrarea comenzilor, acestea vor fi livrate de firmele de curierat la adresa mentionata in Comanda.

Plata produselor se poate efectua ramburs prin firma de curierat sau cu card online prin operatorul NETOPIA MobilPay.

Comenzile lansate de Luni – Vineri pana in ora 15 sunt predate curierului in aceeasi zi, iar cele lansate dupa ora 15 vor fi procesate a doua zi lucratoare. Comenzile si solicitarile primite in afara programului vor primi raspuns in prima zi lucratoare.

Expedierea produselor din stoc se va realiza in intervalul 24-48 de ore exceptand Duminica, Sarbatorile Legale si a produselor care au mentionat un alt interval de livrare.

Pentru lentile si ochelari de vedere termenul de livrare este de 10-15 zile lucratoare.

Pentru comenzile speciale termenul de livrare este de 3-4 saptamani.

Pentru achizitia lentilelelor se va percepe un avans de 50% din valoarea acestora la data emiterii comenzii.

Optiterra.ro isi rezerva dreptul sa efectueze confirmarea comenzilor inainte de onorarea lor prin contactarea clientilor.

Pentru orice comanda ce depaseste suma de 199 lei beneficiezi de TRANSPORT GRATUIT din partea noastra!

Curier rapid – 19 lei , in aria de acoperire Fancourier, iar costul colector (pentru plata ramburs a coletului) este de 6 lei. Verifica locatia ta aici.

Pentru localitatile care nu se afla in aria de acoperire Fancourier, costul transportului poate creste si varia in functie de km. exteriori. Va rugam sa verificati costul transportului pentru localitatea dvs. pe site-ul Fancourier (click aici).

In cazul in care nu va incadrati in nici o localitate din lista de distributie a curierului, costurile transportului vor fi suportate de catre dumneavoastra.

In cazul in care clientul se razgandeste sau doreste alt produs decat cel trimis, costurile pentru colet de la client catre firma noastra vor fi suportate de catre client.

SC OPTITERRA SRL isi rezerva dreptul sa intarzie sau sa anuleze livrari ale produselor comandate daca acestea nu pot fi onorate din motive independente de noi.

6) Returul

Contravaloarea produselor Second Hand se va restitui doar in cazul in care ele si-au pierdut utilitatea din cauza unor defecte care nu au fost specificate pe website sau marimea nu corespunde cu cea afisata (specificata in CM), dar ele se pot schimba cu alte produse, indeplinindu-ne datoria fata de client.

Costurile de returnare si de transport pentru produsul inlocuitor (daca este cazul) vor fi suportate de OPTITERRA 360 SRL, daca se utilizeaza acelasi curier cu care a fost expediata initial comanda respectiva.

Pentru a returna un produs, contactati-ne telefonic sau pe e-mail.

7) Forta majora

Furnizorii isi rezerva dreptul de a intarzia sau anula livrari ale produselor comandate in cazul in care acestea nu pot fi onorate din motive independente de acestia, cum ar fi conditiile meteo nefavorabile, epidemiile, protestele etc.

Fiecare parte are dreptul sa notifice cealalta parte despre incetarea de plin drept a Contractului, in cazul in care in termen de 15 zile, unul dintre evenimentele de la punctul anterior nu inceteaza. In acest caz, nici una dintre parti nu ii poate pretinde celeilalte plata daunelor-interese.

8) Litigii

Orice litigiu aparut intre Clienti, Utilizatori sau Furnizori si Optiterra va fi rezolvat pe cale amiabila. In cazul in care litigiul nu se poate solutiona pe cale amiabila, acesta va fi solutionat de instantele competente.

In instanta, litigiile vor fi solutionate dupa legislatia romaneasca.